Praktijk voor muziektherapie in Amsterdam

Specialisaties

Autisme, ASS

Vluchtelingen problematiek

Trauma of hechtingsstoornissen

Weinig zelfvertrouwen

Waarbij behoefte is aan emotie-regulatie

Hoog-sensitiviteit

Nog een blok?

Praktijk voor muziektherapie in Amsterdam

Aangenaam! Ik ben Cita Terpstra

Muziektherapeut

Ik ben een ervaren muziektherapeut die door de jaren heen, met vele uiteenlopende doelgroepen heeft gewerkt. Hierdoor heb ik veel expertise opgebouwd in het werken met kinderen, jongeren en ouderen. Mijn belangrijkste kwaliteiten zijn:

Betrokkenheid, integriteit, creativiteit, het creëren van plezier en het bieden van zorg op maat.

Waarom muziektherapie?

Muziektherapie is een vorm van behandeling waarbij muziek doelgericht wordt ingezet om een ontwikkelingsproces tot stand te brengen.

Via muziek is het vaak makkelijker om gevoelens en emoties een plek te kunnen geven. Hier zijn geen woorden bij nodig.

Interview met Cita in artikel Troostmuziek.

"Mijn zoon (PDD-NOS) heeft 2 jaar muziektherapie gehad bij Cita en is in die tijd veranderd van een stille onzekere jongen naar een gezellige sociale jongen. Mijn zoon vond het altijd leuk om naar Cita te gaan. Door de gesprekken die hij met Cita had kreeg hij meer zelfvertrouwen en durfde gesprekken met andere volwassenen aan te knopen. Cita leerde hem een aantal instrumenten kennen en speelde samen piano met hem, zong met hem, speelde actieve spelletjes met hem, en uiteindelijk kon hij zelfs rappen (zie video)! Dit heeft Cita bereikt met heel veel geduld, inzicht, en ervaring. We zijn Cita enorm dankbaar."

M.

"İn de periode dat mijn zoon muziektherapie had, voelde hij zich op zijn gemak, hij leerde de programma van de sessie, hij kreeg eerst zijn eigen vrij momentje om met het instrument te spelen, en daarna maakten ze samen muziek en zong mee met kinderliedjes. Cita overlegde altijd met mij als ze iets wou toevoegen aan het programma. Mijn zoon had een leerzame tijd tijdens het muziektherapie, vind het altijd leuk om te gaan…"

S.

"Mijn vader was altijd heel muzikaal; hij genoot van het luisteren en kijken naar muziek - of dat nu professionele muzikanten waren of de plaatselijke muziekvereniging - maar hij genoot vooral door het zelf muziek maken. Het was stressverlagend voor hem en hij kon er zijn ei in kwijt of hij nu solo speelde of met anderen samen. Hij heeft jarenlang saxofoon gespeeld en kon als geen ander improviseren. Toen hij, in verband met zijn dementie, naar een kleinschalige woongroep verhuisde, hebben we contact opgenomen met Cita. Ze heeft mijn vader een tijdlang begeleid door muziek met hem te maken op het niveau dat hij aan kon - dat was soms zoeken, ook door een wisselende alertheid door bijvoorbeeld vermoeidheid. Hij genoot van het samen muziek maken. Ook gaf Cita goede adviezen voor de zorgmedewerkers om muziek te integreren in de dagelijkse situatie. Bijvoorbeeld om zijn emoties te kunnen reguleren tijdens zorgmomenten die hij niet altijd prettig vond of bij het rustiger kunnen slapen. We willen haar bedanken voor haar begeleiding"

Lisette

Contact

Neem voor vragen contact op of maak direct een afspraak. 

De praktijk is op dit moment gevestigd in het Therapeutisch Activiteiten Centrum in de Borgerstraat in Amsterdam. De Praktijk is ook werkzaam in de gemeente Zaanstreek/Waterland.

Indien noodzakelijk is het ook mogelijk dat de muziektherapie op locatie plaatsvindt.

+31 (0)6 14 85 91 99

Borgerstraat 102, Amsterdam, 1053 PW

praktijk@muziektherapie-amsterdam.nl